TenneT voornemens een energie eiland te bouwen in de Noordzee

energie eiland TenneT
TenneT wil een eiland temidden van de Noordzee gaan bouwen met eromheen zevenduizend windmolens. De bouwkosten van het zogenoemde energie eiland zal op minimaal 1.5 miljard euro uitkomen. Word het eiland bebouwd dan worden de kosten hoger, in de plannen van TenneT met het energie eiland willen zij namelijk ook dat er 2000 mensen vertoeven op een permanente basis dit schrijft het FD.

Eiland moet op 300 km uit de kust verrijzen

Het energie eiland moet op 300 kilometer van de kust komen gelegen op de Doggersbank. TenneT gaat verder in haar plannen want er moeten ook een vliegveld, een haven, en een park worden gebouwd. Ook zal er dus woonruimte moeten komen voor de 2000 mensen. De plek voor het te bouwen eiland is gunstig omdat het maar tien tot twintig meter diep is. Voor TenneT zullen de kosten dan ook goedkoop zijn om daar te bouwen.

Zevenduizend windmolens goed voor 30 gigawatt aan energie

De zevenduizend windmolens zullen een hoogte hebben van ieder 200 meter hoog. Met de ruimte die er is en dankzij zij de ondiepe plek is dit voor TenneT de goedkoopste uitkomst. Tel daarbij de reden op dat er zo ook de elektriciteit verkocht kan worden aan landen die met een hoge elektriciteitsprijs te maken hebben. De windmolens zullen gezamenlijk een capaciteit van 30 gigawatt aan windenergie kunnen leveren ter vergelijking: Daarmee kunnen minstens 10 miljoen mensen zich in de energiebehoefte voorzien.

Het energie eiland zal een oppervlakte krijgen van 11.500 vierkante meter, een soortgelijk project is in Belgiƫ ook al gebruikt zij het dan alleen onbewoond zijn en het ligt dichter bij de kust.

Naam eiland nog niet bekend

Er zal naar alle waarschijnlijkheid eerst een kleiner formaat eiland worden gebouwd als test in de buurt van IJmuiden. De plannen liggen er maar of het eiland daadwerkelijk word gebouwd hangt van meerdere factoren af waar TenneT nu mee bezig is. De financiƫle middelen hoeven geen probleem te zijn want TenneT ging afgelopen week nog de beurs op met een groene obligatie waarmee ze een 1 miljard euro hebben binnengehaald. De naam van het eiland is niet bekend.

TenneT voornemens een energie eiland te bouwen in de Noordzee
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.