TenneT voorziet prijsdaling stroomprijzen

tennetvlag
Volgens een bericht van Nu.nl zullen de stroomprijzen de komende tijd gaan dalen. TenneT netbeheerder heeft dit gebaseerd op de marktprijs die nog verder is gedaald. Voor consumenten betekent dit dus dat zij nog minder gaan betalen voor hun stroomprijzen.

Energieleveranciers betalen steeds minder voor energie

De bedragen die energieleveranciers betalen zijn minder maar toch berekenen de energieleveranciers dit wel weer door aan de consument. Hoe dat dus precies zal worden vertaald naar de consument durft TenneT niet te zeggen. Zij bekeken de jaarprijs die voor één megawatt aan elektriciteit werd betaald in 2014 lag dat bedrag nog €41 in 2013 betaalden de energieleveranciers voor één megawatt €52. Vorig jaar was dat bedrag al gezakt naar €40 dat is al 3% goedkoper ten opzichte van 2014.

Import energie gestegen met meer dan 40%

Ook de import van Duitse groene stroom is een belangrijke reden waardoor de energieprijzen alsmaar goedkoper worden. De Duitsers produceren op een veel goedkopere manier zonne-energie en windenergie dankzij de verstrekte subsidie’s. Duitsland kampt al jaren met een overschot aan groene stroom. Dit zorgt er ook voor dat de import groene stroom goed kan concurreren met grijze stroom. Grijze stroom word aan banden gelegd en de investeringen voor energieleveranciers word alleen maar hoger.

Verwachting is dat de energierekening goedkoper word

TenneT verwacht daarom dat de energierekening de komende tijd dus goedkoper zal worden. Nederland heeft ook te maken met een exportrecord aan elektriciteit, desondanks ligt de import aan energie wel hoger dan de export ervan. Het nieuwe systeem voor marktkoppeling heeft ook een positieve impuls gegeven aan de internationale handel in elektriciteit. De import steeg met 43% en de export met 30%.

TenneT voorziet prijsdaling stroomprijzen
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!