TenneT wil een verlaging van de transporttarieven

tennetvlag

Netbeheerder TenneT heeft aangegeven dat zij volgend jaar 130 miljoen willen teruggeven aan de consument, zij denken aan een verlaging van de transportkosten. De 130 miljoen zal afkomstig zijn uit de verkoop van transportruimten op elektriciteitskabels.

Tariefvoorstel ingediend bij de ACM

Zij hebben daartoe een voorstel ingediend bij de ACM. Nu is de netbeheerder ook enigszins verplicht om de opbrengst ten goede te laten komen van de consument of zij kunnen ervoor kiezen om dit te investeren in de contacten met het buitenland. Er zijn desondanks wel nieuwe investeringen nodig om het hoogspanningsnet te verbeteren dus zal dit neerkomen op een lichte verhoging van de energierekening.

Energierekening zal licht verhoogd worden

De investeringen zorgen dus eerst wel voor een verhoging maar dit zal gaan om enkele dubbeltjes per maand. Maar omdat TenneT de opbrengsten van de verkoop weer verkapt teruggeeft aan de consument word de eigenlijke verhoging van 31% teruggedrongen. Dan was de energierekening juist een paar tientjes hoger uitgevallen.

De ACM zal zich volgende maand buigen over het voorstel en erna een uitspraak doen. De ACM vond altijd al dat het geld uit de veilingpot ten gunste moest komen van de consument en de bedrijven. Toch is er meer werk nodig voor het aanpassen van de elektriciteitsvoorziening aangezien duurzame energiebronnen straks een groter percentage zullen gaan leveren. Deze extra werkzaamheden zullen voor een verhoging van de tarieven zorgen die weer terecht komt bij de consument.

Leveringskosten en energieprijzen vergelijken

Een groot gedeelte van onze energierekening bestaat uit de leveringskosten voor elektriciteit maar de energieprijzen ondervinden al een tijd een dalende trend. Start daarom met het vergelijken van de energieprijzen op EnergieVergelijking.nl en verlaag uw energierekening.

Bron:Telegraaf

TenneT wil een verlaging van de transporttarieven
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.