Terawatts aan zonne-energie tegen 2050

zonnecelpanelen

Een rapport uitgegeven door MIT zegt dat de normale hedendaagse zonnepanelen de wereld voldoende kan voorzien van zonne-energie. Alleen de investeringen zullen de grootste drempel vormen.

Zonne-energie al zelfstandige energiebron

Momenteel verbruikt men wereldwijd ongeveer 15 terawatt aan stroom vanuit verschillende energiebronnen. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de techniek in zonne-energie al voldoende is om zelfstandig als stroombron te kunnen dienen. Er moeten alleen nog verbeterpunten komen op de efficiëntie van zonne-energie.

De Verenigde Staten bijvoorbeeld haalt 1% van zijn stroom uit zonne-energie, dit moet volgens de onderzoekers vermeerderen. De zonnecentrale Topaz die vorig jaar in gebruik werd genomen in Californië voorziet al 160.000 huishoudens van zonne-energie. De centrale heeft een opwekcapaciteit van 500 megawatt.

CO2 reductie kan nog verder teruggedrongen worden met zonnestroom

In de zonne-energie industrie is er potentie voor lage CO2 uitstoot technologie wat nog kan groeien. Wanneer het aandeel in die sector met terawatts zou toenemen, kan het op termijn een positieve invloed hebben op het klimaat. Tesla bijvoorbeeld blijft zijn techniek met haar batterijen verder ontwikkelen zodat energie op grotere schaal kan worden opgeslagen. Als gevolg daarvan kunnen ze de manier waarop de wereld energie verbruikt verbeteren.

Amerika kan voorbeeld nemen aan Duitsland

Maar daar zijn investeringen voor nodig, wanneer je de fossiele brandstoffen industrie bekijkt die biljoenen ontvangen aan subsidie’s dat is iets wat zeer welkom zou zijn voor de zonnesector. De groei in zonne-energie zou toenemen wanneer bedrijven die veel CO2 uitstoten er meer voor moeten betalen. Het beleid van de VS zou moeten veranderen ten aanzien van de vervuiling. Het zou een voorbeeld mogen nemen aan de Duitsers die al jaren een subsidie verstrekken voor groene energie. Dankzij die subsidie haalde Duitsland in 2013 voor 45% uit zonnestroom.

Bron:RT.com

Groene energie uit Duitsland?

Duitsland zit met een teveel aan gesubisidieerde groene energie en veel energieleveranciers kopen deze dan ook in. De groene energie word namelijk al aangeboden op de Nederlandse markt. Vergelijk daarom groene energie met onze energievergelijker en bekijk de goedkoopste tarieven op Energievergelijking.nl.

Terawatts aan zonne-energie tegen 2050
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!