Tijdig energie vergelijken voordat nieuwe energieprijzen omhoog gaan

energie-vergelijken

stroomprijzen 2017Nu we op de hoogte zijn van het feit dat we volgend jaar meer gaan betalen voor de energiekosten is het zaak om tijdig te starten met energie vergelijken. Met name de variabele prijzen zullen stijgen waardoor we duurder uit zijn. Heel veel huishoudens hebben dan ook een variabel energiecontract. Delta en Eneco zijn degenen die een verhoging al bekend hebben gemaakt.

Overstappen voor het einde van het jaar

De overige energiebedrijven hebben de nieuwe prijzen nog niet vermeld en zullen dat waarschijnlijk pas later doen. Dit betekent dat men een korting mislopen kan en dat zou zonde zijn. Let daarbij dus goed op dat de energieprijzen maar ook gasprijzen per 1 januari 2017 gaan stijgen. De energiebedrijven zouden dit eigenlijk verplicht moeten aangeven binnen een bepaald tijdsbestek zodat consumenten tijdig kunnen overstappen.

Energiebedrijven zouden verplicht moeten worden om tarieven tijdig bekend te maken

Net zoals zorgverzekeraars die in november van een kalenderjaar hun nieuwe tarieven voor het komende jaar bekend moeten maken zouden energiebedrijven dit ook moeten doen. De procedure bij overstappen kent natuurlijk een opzegtermijn van een maand. Zo voorkomen huishoudens dat ze ineens veel meer gaan betalen. Het is daarom ook zaak om tijdig over te stappen om zodoende de actiekorting te kunnen pakken.

Ga zelf aan de slag met energie vergelijken

Nog niets gehoord van uw energiebedrijf? Dan kunt u zelf het beste de telefoon pakken en uw energiebedrijf vragen om de nieuwe tarieven. Ook kunt u het aanbod van de overige energiebedrijven vergelijken en zo berekenen hoeveel u minder gaat betalen voor de energierekening 2017. Heel veel consumenten houden dit dan ook zelf in de gaten en gaan zelf pro actief aan de slag. Zij besparen op deze manier elk jaar weer een paar honderd euro waardoor ze minder voor hun energiekosten hoeven te betalen.

Energie aanbiedingen in overvloed en overstappen kan altijd

Lukt het niet om voor het einde van het jaar over te stappen omdat uw einddatum nog niet in zicht is? Geen probleem energie vergelijken gaat het hele jaar door. U kunt dus na het verstrijken van de einddatum gerust weer een nieuwe energie aanbieding vinden. Het is namelijk niet zo dat u maar eens per jaar kunt zoeken naar een goedkopere energieleverancier dit kan ten alle tijde.

Overstapboete betalen? Soms kan dat zelfs lonend zijn bij overstappen

Heeft u een energie aanbieding gevonden en wilt u toch overstappen maar de einddatum is nog niet in zicht? Dan riskeert u een overstapboete deze is minimaal €50 per product en kan oplopen tot maximaal €125 per product. Bekijk de gevolgen van het vroegtijdig verbreken van uw energiecontract. Loopt uw energiecontract bijvoorbeeld nog 7 maanden? En is de besparing meer dan €300? dan kunt u overwegen om nu over te stappen omdat u daarmee nog altijd een paar honderd euro kan besparen op uw energiekosten.

 

Tijdig energie vergelijken voordat nieuwe energieprijzen omhoog gaan
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op donderdag, 18 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op donderdag, 18 juli 2019.

Een reactie plaatsen