Tips voor salderen

eindafrekening

Bent u eigenaar van een zonnepanelen installatie? Check dan eens onze tips. Wanneer u als particulier eigenaar bent van zonnepanelen dan kunt u de geproduceerde zonne-energie die overblijft salderen bij een energieleverancier. Dus kort gezegd: wanneer u meer aan zonne-energie overhoud dan u verbruikt komt u in aanmerking voor een terugleververgoeding van uw energieleverancier.

Een energieleverancier berekent hetzelfde tarief voor uw geleverde zonne-energie. U kunt energieleveranciers onderling met elkaar vergelijken door de prijzen per kilowattuur te bekijken. Ook voor zonnepaneel eigenaars geld het te betalen vastrecht. Houd hier rekening mee wanneer u een ”laag” leveringstarief word aangeboden.

  • Nuon variabel tarief (incl btw en energiebelasting) €0,227 vastrecht: €3,25
  • Greenchoice variabel tarief (incl btw en energiebelasting) €0,225 vastrecht €3,25
  • Essent variabel tarief (incl btw en energiebelasting) €0,223 vastrecht €3,50
  • Eneco variabel tarief (incl btw en energiebelasting) €0,223 vastrecht €3,46
  • NL Energie variabel tarief (incl btw en energiebelasting) €0,214 vastrecht €6,99

Bovenstaande informatie laat het addertje onder het gras dus al zien: De Nederlandse energiemaatschappij belooft lagere tarieven maar dit zie je terug in het vastrecht wat bijna 50% duurder is.

Vooral voor particulieren blijkt het lastiger wanneer zij hun zonne-energie gaan terugleveren waarom? omdat de belastingdienst het energieleveranciers verbied om vergoedingen te geven. De energieleverancier vergoed alleen de prijs per kilowattuur die overeenkomt met de kale energieprijs. Wanneer je Eneco met Nuon vergelijkt, bied Eneco meer voor zonne-energie.

Let er daarom op bij het vergelijken welk vergoedingstarief u word geboden en uiteraard het tarief voor het vastrecht wat u moet betalen.

Bron:Z24

Tips voor salderen
4 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.