TNO sluit proef met duurzame energie met succes af

tno
Volgens TNO kunnen we in de toekomst ons elektriciteitsnetwerk efficiënter gebruiken en kunnen we als consument op een frequentere basis gebruik gaan maken van duurzame energie. TNO gebruikte daarvoor de PowerMatcher een techniek waarbij de vraag en het aanbod van energie en warmte uit zonne-energie en windenergie beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

PowerMatcher doorstaat succesvol de proef

De PowerMatcher is succesvol getest over een periode van drie jaar. Zoals een tiental woningen in de wijk Hoogkerk in Groningen die werden aangesloten op de PowerMatcher. De Smart grid kan op afstand verschillende apparatuur bedienen, denk hierbij aan verwarming en koeling, maar ook wasmachines en elektrische auto’s. Eerder werd de Smart grid ingezet in Denemarken op het eiland Bornholm daar werd het energiebeheer geregeld van 2000 woningen.

300 Haagse woningen deden mee aan test

De PowerMatcher werd de afgelopen 3 jaar gebruikt voor 300 appartementen in de wijk Leidschenveen-Ypenburg te Den Haag. In de 300 appartementen werden ook slimme waterpompen geïnstalleerd, de slimme waterpomp bediende de warm water voorziening, de verkoeling maar ook de verwarming in huis. Netbeheerder Stedin onderzocht vervolgens hoe de slimme waterpomp of een flexibele manier kon worden ingezet. Wanneer er voldoende aanbod was voor zonne-energie en windenergie werd de warmtepomp uitgeschakeld en maakt de smart grid gebruik van duurzame energie.

Flexibiliteit het hoogst met wisselende temperaturen

Vooral in de winter wanneer men had te maken met wisselende temperaturen kon het systeem een meer flexibel verbruik realiseren van meer dan 20%. Door over te schakelen naar duurzame energie wanneer er voldoende aanbod is hoeven er geen grote investeringen gedaan te worden om het elektriciteitsnetwerk te verzwaren. Voor consumenten betekent dat een besparing maar ook voor de netbeheerder. De nieuwe techniek is een stap voorwaarts in de transitie naar duurzame energie.

TNO sluit proef met duurzame energie met succes af
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.