Toekomstmuziek, Groene stroom omzetten in gas

Power-to-Gas word de techniek genoemd waarmee je groene stroom omzetten kunt in gas, 11 grote bedrijven uit de energiesector willen dit gaan realiseren. De bedrijven zijn afkomstig uit Nederland, Belgie, Duitsland , Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Met de techniek willen zij met de bestaande windturbines op de Noordzee de opgewekte groene electriciteit om gaan zetten in gas. Ze willen dit gas opslaan in daarvoor bestemde accu’s. Dit omdat de onvoorspelbaarheid van wind groot is. P2G neemt een belangrijkere rol in in ons energiesysteem voor de komende jaren.

De overschotten van groene stroom uit windenergie kunnen zo goed benut worden. Zo kan het gebruikt worden voor de verwarming van gebouwen, en het transport en waterstof in de chemische industrie.

Over 15 jaar moet er een capaciteit van 100 gigawatt aan windenergie op de noordzee zijn geinstalleerd. Met de overschotten die opgeslagen zijn kunnen ze het gas later gebruiken. Het nieuwe platvorm bekijkt nu de mogelijkheid om de stroom op grote schaal om te kunnen zetten. Dat bied ook meteen de mogelijkheid om via de bestaande gasleidingen die lopen op de bodem van de noordzee, het opgeslagen gas te kunnen vervoeren naar het vaste land. Daarmee word de druk op de elektriciteitsleidingen ook verlicht. Gasunie, Tennet, DNV Kema en Alliander doen mee aan dit grootschalige project.

Toekomstmuziek, Groene stroom omzetten in gas
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.