Toename fossiele energie ver boven de limiet

aardolie

In de komende twintig jaar zal het gebruik van fossiele brandstoffen boven de toegestane limiet uitkomen. Deze prognose heeft het Internationaal Energie Agentschap gesteld.

Opkomst duurzame energie Europa

De grote opkomst van duurzame energie in Europa en andere grote landen zal teniet worden gedaan, omdat de verwachting is dat Azië in de toekomst een van de grootste energie importeurs zal worden. In het midden-oosten is olie en gas import al enorm toegenomen. De prognose leert ook dat de Verenigde Staten in 2035 zelfvoorzienend in zijn energiebehoefte  kan voldoen. Dus zal de vraag naar olie en gas verschuiven naar Azië.

Waar de Verenigde Staten profiteren van lage energieprijzen, zal het in Europa voor hogere energiekosten zorgen omdat de vraag het aanbod overtreft. De temperatuur op aarde zal stijgen tot 3,6 graden door het gebruik van de fossiele energie, en dat is meer dan toegestaan dan de oorspronkelijke limiet van 2 graden.

Natuurrampen ontstaan als gevolg van verbruik

Als deze trend zich voortzet zal het grotere kansen op overstromingen en extreme weersomstandigheden hebben in ons leefklimaat. Het IEA vind dat de fossiele energie veel schoner en economischer benut kan worden dan dat het nu het geval is. Dit komt door de subsidie’s die uitgegeven worden voor fossiele energie, vorig jaar werd er 544 mrd dollar gespendeerd daaraan.

De subsidies zijn een ‘aanmoediging tot kostbare verspilling’, aldus het IEA.

Toename fossiele energie ver boven de limiet
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!