Opwekken Zon energie neemt toe

Het opwekken van zon energie in ons land neemt fors toe. Het afgelopen jaar zijn er meer zonnepanelen geplaatst die goed zijn voor 260 megawatt aan zonne energie. De werkgelegenheid in deze branche zal hier goed bij gedijen. Nu zijn er al 1500 banen in de zonne-energie. Dit zijn vooral de bedrijven die de zonnepanelen plaatsen en de groothandels die ze produceren en verkopen. In 2020 zullen dit naar verwachting 10.000 banen zijn. Waar het eerst de particuliere sector was die zonnepanelen aanschaften, schakelt de zakelijke markt ook steeds meer over op zonnepanelen. De reden hiervan is duidelijk: het is vele malen goedkoper om de zon energie zelf op te wekken dan deze in te kopen.

Chinese Fabricage

Nadat laatst in het nieuws kwam dat chinese fabrikanten van zonnepanelen ver onder de kostprijs zaten gaat de EU nu de import vanuit china registeren. China mag zich tot de grootste producent rekenen van zonnepanelen,  hierdoor is er een overschot ontstaan. Uitgezocht word of de chinese fabrikanten overheidssteun hiervoor hebben ontvangen. Wuxi een chinese dochteronderneming van Suntech powerholdings is failliet gegaan. Ook een duitse en amerikaanse fabrikant van zonnepanelen heeft zijn deuren moeten sluiten na een faillissement. Als blijkt dat de chinese fabrikanten overheidssteun hebben ontvangen dan lopen importeurs de kans om een forse boete opgelegd te krijgen.

De kwaliteit van zonnepanelen word steeds beter en betaalbaar. De daling van de prijzen van zonnepalen is zo,n 70 procent ten opzichte van vier jaar geleden. En dat zal over zeven jaar nog eens goedkoper zijn.

Opwekken Zon energie neemt toe
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!