Toename van 58% in biobrandstoffen de komende jaren

Biogasconsumptie

Navigant Research is met een rapport gekomen waaruit blijkt dat de biobrandstofmarkt zal gaan toenemen met 58% in de komende 8 jaar. Het consumptie verbruik zal van 123 mrd liter naar 193 mrd liter oplopen tot aan 2022.

De focus word meer verlegd naar het gebruik van gedegen biobrandstoffen die schoner zijn en daarmee bijdragen aan een beter leefklimaat. Ethanol en biodiesel worden als goede vervangers gezien voor petroleumbrandstoffen die momenteel gebruikt worden voor het transport. Zo worden er ook testen gedaan met tweede en derde generatie biobrandstoffen. Getest word welke brandstof vermengd kan worden, maar vooralsnog worden er voorzichtige uitspraken gedaan omdat er nog een aantal drempels overwonnen moeten worden.

Het kabinet heeft vast laten leggen dat in 2020 minimaal 10% van het transport op biobrandstoffen moet rijden. Deze maatregel draagt ook bij aan het reduceren van de broeikasgassen en CO2. Het kabinet heeft een viertal alternatieven geboden zo mag een auto, vrachtwagen etc op de volgende brandstoffen rijden:

  • biodiesel
  • bio-ethanol
  • biogas
  • duurzame elektriciteit ( elektrisch rijden )
  • waterstof

Momenteel rijd ongeveer 5% in de transport op biobrandstoffen dit word geleidelijk aan opgekrikt naar 10% in de komende jaren.

Toename van 58% in biobrandstoffen de komende jaren
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!