Transporttarief voor stroom en gas volgend jaar iets lager

gastransport

Volgens een bericht van de ACM Autoriteit Consument&Markt gaan de transportkosten voor stroom en gas iets dalen. Daardoor gaan huishoudens minder betalen voor de transporttarieven aan de netwerkbeheerder. In 2014 en dit jaar zagen we de tarieven ook al dalen. Het maximumtarief gaat van €327,52 naar €321,80.

Naberekening in 2014 zorgde voor forse verlaging transporttarieven

De transportkosten daalden in 2014 enorm omdat er een naberekening was gemaakt en die bleken lager uit te vallen dan de oorspronkelijke berekening. In 2016 zal het transporttarief voor stroom een beetje stijgen (0,56%). Dit jaar zal de ACM dan ook een naberekening gaan maken waardoor de stijging voor volgend jaar miniem blijft.

Dit jaar daalt het transporttarief minder ten opzichte van 2014

De berekening van dit jaar zal ertoe dragen dat de daling van de transporttarieven lager uitvallen en er komen andere kosten bij zoals de precariokosten die de gemeenten in rekening brengen voor de elektriciteitskabels. De regionale transportkosten voor gas zullen met 5.5% gaan dalen. De totale energierekening zal door deze kosten lager worden.

Investeringen aan hoogspanningsnet neemt toe met miljoenen

Het landelijke transport voor elektriciteit stijgt van 13 miljoen euro naar maar liefst 468 miljoen euro. Hieronder vallen de kosten voor grote investeringen en het uitbreiden van het elektriciteitsnetwerk in Wateringen-Bleiswijk en de Noordoostpolder. Verder zal TenneT 130 miljoen uit de veilingpot gaan gebruiken om de transporttarieven te verlagen voor de huishoudens.

GTS zal volgens de ACM haar tarieven voor het landelijk transport voor gas binnen een aantal weken bekend gaan maken.

Bron:ACM

Transporttarief voor stroom en gas volgend jaar iets lager
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!