Twee derde van Afrika nog verstoken van stroom

afrika-zonne-energie

Frankrijk heeft de top van G-7 verzocht om te gaan investeren in duurzame energie voor Afrika. Het continent is nu nog afhankelijk van fossiele brandstoffen om hun economie te stabiliseren. Laurent Fabius Franse minister van Buitenlandse zaken wil duurzame energie stimuleren in het Afrikaanse continent en zodoende ook de wereldwijde koolstofdioxide uitstoot te compenseren.

Afrika doet te weinig aan broeikaseffect

Afrika stoot nog enorme hoeveelheden koolstofdioxide de lucht in en dat moet veranderen. Frankrijk wil op de geplande conferentie die staat in December dit nogmaals onderstrepen. Met het gebruik van fossiele brandstoffen stijgen de temperaturen ook. Aankomende zondag staat er een korte twee daagse conferentie gepland en de Minister zal dan hulp vragen voor investeringen, ook moeten er investeringen komen om de Afrikanen die momenteel geen toegang hebben tot het elektriciteitsnet aan te kunnen sluiten.

Akon’s zonne-energie project ondersteunt Afrikanen

Hiphop artiest Akon is een zonne-energie project gestart in Afrika, zijn stichting Akon Lighting Afrika zorgt voor opleidingen en banen in de zonnesector. Zijn doel is om zoveel mogelijk zonnepanelen te plaatsen op miljoenen Afrikaanse daken. Twee derde van de Afrikaanse bevolking zit nog zonder stroom en maakt gebruik van alternatieve bronnen zoals steenkool en kookt nog op een open vuurtje. De stichting heeft al een hele impact gemaakt op de community, zoals het aansluiten van elektriciteit op scholen, gezondheidscentra en huizen.

Minder fossiele brandstoffen en meer duurzame energie

Wanneer zonne-energie meer gestimuleerd word word de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen hiermee verkleind. Ook de Afrikaanse leiders moeten meer doen aan de klimaatsveranderingen en het broeikaseffect om dit tegen te gaan. De wereldbank en de African Development Bank die de leistenen zijn van de infrastructuur in Afrika moeten ook hun inspanningen verdubbelen om meer duurzame energie te gaan gebruiken.

Bron:WallstreetJournal

Twee derde van Afrika nog verstoken van stroom
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.