Uitgaven voor duurzame energie dalen nog steeds

Het International Renewable Energy Agency heeft een rapport uitgebracht voor de productiekosten voor duurzame energie, hieruit blijkt dat deze kosten nog steeds dalen en goedkoper worden.

Het gaat om alle duurzame energie vormen: zonne-energie, windenergie,waterkracht,geothermie, en bio-energie. De prijzen in vergelijking met grijze energie liggen al lager (0,05$ per kWh uur). Door het dalen van de productiekosten word duurzame energie een geduchte tegenstander voor grijze energie.

Vooral zonne-energie is goedkoper om op te wekken

Zonne-energie produceren is goedkoper geworden dankzij vernieuwde technieken en installatiekosten. De aanleg voor zonneparken profiteerden hier al van en zagen een daling tegemoet van 29% tot 65%. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen vijf jaar gedaald met ruim 75%.

Nieuwe toekomstige technieken zorgen ook voor lagere productiekosten

Het aanschaffen van zonnepanelen word commercieel steeds gepromoot en men is welwillender om ze aan te schaffen en zo te besparen op het eigen energieverbruik. Op het gebied van thermische zonne-energie en windenergie op land zijn de kostprijzen nog duurder, maar als de techniek op dit gebied ook vernieuwd zal worden zullen deze prijzen uiteindelijk ook gaan dalen.

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

Uitgaven voor duurzame energie dalen nog steeds
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.