Unilever over op duurzame energie

steenkoolfabriek

Unilever het bedrijf in voedingsmiddelen gaat over op het verduurzamen van haar bedrijf. Ze willen zoveel mogelijk besparen op het energieverbruik in de fabrieken. 

Doorbraak in CO2 reductie

Recentelijk behaalden zij een doorbraak in het terugdringen van CO2, zij stootten 1 mln ton minder uit de afgelopen vijf jaar. Sinds 1995 werken zij actief aan het reduceren van de CO2 uitstoot. Buiten het feit dat dit goed is voor het milieu heeft het bedrijf ook minder kosten gemaakt dankzij de reductie. De besparing liep op tot 244 miljoen euro.

Energiebesparing van 20%

Het energieverbruik nam ook af met 20% de afgelopen 7 jaar. Door het terugdringen van het energieverbruik is Unilever bestand tegen de fluctuatie op de energiemarkt. Over vijf jaar wil Unilever voor het energieverbruik voor 40% uit duurzame energie halen. De voedingsmiddelen fabrikant werkt samen met andere bedrijven om ze te ondersteunen in het verduurzamen. Een bedrijf uit Indonesië maakt gebruik van het afval uit één van Unilevers fabrieken om er vervolgens cement van te maken, dit draagt weer bij aan het reduceren van de CO2 uitstoot in de cementsector.

Unilever ondersteunt andere bedrijven in duurzaamheid

In het Verenigd Koninkrijk in de Marmite fabrieken maakt unilever gebruik van methaangas wat afkomstig is van 18.000 ton afval uit broodbeleg. Dit methaangas voorziet in 30% van de energiebehoefte aldaar. Ook de deelname van unilever aan de RE100 campagne is een stap in verduurzaming, want de campagne heeft zich ten doel gesteld om 100 invloedrijke bedrijven te stimuleren om 100% duurzame energie op te wekken.

Bron:VMT.nl

Unilever over op duurzame energie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.