Unilever wil overschot duurzame energieproductie gaan verkopen

unilever

Unilever heeft zijn doelstellingen met betrekking tot de verduurzaming van zijn bedrijf aangescherpt, zij willen in 2020 volledig CO2 neutraal zijn en meer duurzame energie produceren om dit vervolgens te gaan verkopen op de energiemarkt.

Doelstellingen aanpakken en uitbreiden

De keuze van Unilever past bij een goede aanpak van de economische groei van het bedrijf op een duurzame manier. Zij willen dan ook meer duurzame energie produceren dan dat ze nodig hebben en worden hiermee eigenlijk een duurzame energie producent.

De capaciteit aan energie is sinds 2008 verlaagd met 40% binnen Unilever. En hebben zij hun CO2 uitstoot weten te reduceren met bijna twee derde sinds 1995.

Investeringen in klimaatvriendelijke productie betaalt zich uit , de kosten zijn daardoor al met 400 miljoen gedaald.

Reclyclen van producten levert biogas op

Zo recyclen ze mayonaise die gemorst word bij de productie en die word omgezet in biobrandstof, het afvalproduct bij het productieproces van het Ben&Jerry ijs word omgezet naar biogas. Ook planten ze nieuwe bomen in de plaats van gekapte bomen. De deodoranten die gemaakt worden door Unilever gaan tegenwoordig langer mee met de helft minder aan gas wat gebruikt word voor de de deodoranten, op de verpakkingen is bespaard met 25% en hebben ze vloeibare wasmiddelen in bijvul verpakkingen. Het scheelt 70% minder aan plastic en het broeikaseffect word verminderd met 50 tot 85%.

Meerdere bedrijven moeten verduurzamen om klimaatveranderingen tegen te gaan

Unilever roept daarom ook op dat andere bedrijven meer moeten doen om hun bedrijf zoveel mogelijk te verduurzamen met behulp van de overheden. Unilever wil in 2030 alle energie uit duurzame energiebronnen gaan inkopen.

Bron:RTLnieuws

Unilever wil overschot duurzame energieproductie gaan verkopen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!