Universitaire ziekenhuizen gaan voor energiebesparing van 50%

Onze universitaire ziekenhuizen willen een besparing van 50% realiseren voor 2030. Dit kan 20 miljoen per jaar opleveren. De Nederlandse federatie van Universitair medische Centra heeft een onderzoek gedaan samen met de UMC’s naar de mogelijkheid om energie zuiniger en duurzamer te werken. Zo heeft het Erasmus Medisch centrum de zorg voor het verschonen van het beddengoed al uitbesteed aan extern personeel. Het VUmc zijn begonnen met een nieuwe koelmethode Ā waar ze water gebruiken uit het nieuwe meer hiermee word een CO2 verlaging van 50% gerealiseerd.

De ziekenhuizen gaan onderling hun medische apparaten verhuren en delen. Dit levert tevens ook weer een besparing op. Ook zijn ze bezig een online platvorm te starten waar ze onderling kunnen verhuren en huren. Ook word bepaalde apparatuur vervangen voor energie zuinigere apparatuur. De vraag naar zorg word steeds hoger en complexer. Er komen veel meer nieuwe technologische apparaten bij en die verbruiken veel meer energie. Vandaar dat duurzaamheid en besparing nodig is.

Universitaire ziekenhuizen gaan voor energiebesparing van 50%
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.