Uw radiator ontluchten en gas besparen

Uw radiator ontluchten en gas besparenUw radiator ontluchten en gas besparen? Waarom heeft dat invloed op ons gasverbruik? Als uw radiator last heeft van valse lucht dan stookt u meer dan normaal. De radiator wordt dan vaak niet voldoende verwarmd. Onbewust zetten we de thermostaat dan hoger. U zult het merken als de verwarming een borrelend geluid maakt, of u hoort een tikkend geluid. Dat is een indicatie voor een teveel aan lucht.

Check up van cv-installatie jaarlijks is verstandig

Sowieso is het handig om elk jaar uw cv-installatie na te laten kijken. Op die wijze kunt u altijd efficiënt stoken. Want als uw verwarming niet optimaal werkt dan zal dit meer gaskosten met zich mee brengen. Het teveel aan lucht zorgt ervoor dat het water blijft hangen in de leidingen van uw cv. Om dit te voorkomen kunt u de radiatoren zelf ontluchten. Hiervoor zijn speciale sleuteltjes verkrijgbaar. Het zou zelfs kunnen met een platte schroevendraaier.

Hoe ontlucht u uw radiator?

Zet alvast bakken klaar onder de kraan van uw cv waar u gaat ontluchten. Want er kan water uitkomen. Hiervoor moet u wel eerst even alle radiatoren openzetten. De cv-installatie moet even op gang komen. Neem daar tien minuten de tijd voor. De lucht zal dan bij het ventiel van de radiator komen. Vervolgens kunt u uw thermostaat lager zetten en trek de stekker van de cv-ketel eruit. U begint altijd beneden, dus pak de radiator op de begane grond en werk vervolgens naar de bovenste verdieping. Wel moet de radiatorkraan uitgedraaid worden.

Goed verwarmen dankzij ontluchten

Nu kunt u beginnen met het ontluchtingsproces. Zet het ontluchtingssleuteltje op het ventiel en wacht tot er water uit komt. Zodra het uitgedruppeld is de bestemde bak onder het ventiel dan bent u klaar. Doe dit stapsgewijs bij alle radiatoren in huis. Als u alle radiatoren heeft ontlucht dan kunt u de radiatorkraan weer opendraaien. Zet vervolgens de verwarming weer aan. Als u het proces goed doorlopen heeft dan voelt u dat alle radiatoren weer warm worden.

CV bijvullen en druk in expansievat controleren

Ook is het belangrijk dat de cv-installatie bijgevuld wordt. De druk in de cv-installatie moet tussen de 1.5 en 2 bar zijn. Ligt de druk onder de 1.5 bar? Dan moet u de cv bijvullen met water. Blijkt dat u vaker dan normaal de cv moet bijvullen omdat de druk laag is? Neem dan contact op met uw installateur. Deze kan er dan naar kijken. Daarom is een jaarlijkse check-up ook verstandig. Uw radiator ontluchten en gas besparen levert een lagere gasrekening op. Soms staan we er niet bij stil door alle drukte. We merken het pas op als een bepaalde radiator niet warm genoeg wordt.

Meestal betreft het de radiator op de bovenste verdieping aangezien lucht opstijgt. Als u bijvoorbeeld lekkende radiatoren heeft dan is controle van een installateur wenselijk. Want ook een lekkage zorgt voor meer en onnodig verbruik van gas. Wilt u de cv zelf bijvullen? Dat kunt u prima zelf doen. Heeft u een cv die is voorzien van een digitale meter? Dan hoeft u uw cv niet uit te zetten. Bij een analoge meter moet dit wel.

Druk opvoeren tussen de 1.5 en 2 bar

Ook hier moet u de cv-installatie dus uitzetten en wachten tot de ketel van de cv is afgekoeld. Er bevind zich een waterkraan in de buurt van uw ketel. Daarvoor heeft u een speciale bijvulslang sluit deze aan op de waterkraan. U kunt de slang nu vastkoppelen op de vulkraan van uw cv-ketel. Eerst moet de waterkraan geopend worden en erna pas het vulkraantje. Stop met vullen als de druk tussen de 1.5 en 2 bar staat. U kunt dan de beide kranen sluiten en de slang ontkoppelen. Ontluchten komt altijd voor het bijvullen. Als u het op deze manier doet is het altijd goed.

Gaskosten verlagen met energie vergelijken

Uw verwarming werkt weer naar behoren. En zo voorkomt u onnodig gasverbruik. Gas is duur en wordt alleen maar duurder. Een goed onderhouden cv-installatie is dus een pré. Door actief te besparen op gas zult u uw gaskosten kunnen verlagen. De gaskosten kunt u ook verlagen met een precieze energievergelijking. Geef uw gasverbruik en energieverbruik in gevolgd door uw postcode en adres. Binnen enkele seconden vindt u de goedkoopste energieleverancier op uw adres.

Uw radiator ontluchten en gas besparen
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!