Vanaf 1 augustus 2013 uw energienota volgens het leveranciersmodel

 

Let op: Vanaf 1 augustus 2013 ontvangt u voortaan uw energienota volgens het leveranciersmodel. U ontvangt geen aparte rekeningen meer. De Eerste kamer heeft deze maatregel en wet twee jaar geleden vastgelegd.

Wat betekent dit?

Het verplichte Leveranciersmodel betekent dat u alleen nog meer één nota ontvangt. Uw energieleverancier brengt u de leveringskosten, netwerkosten, transportkosten in rekening alsmede uw maandpremie. Voorheen ontving u een aparte nota van uw regionale netbeheerder. Deze komt dan te vervallen. De leverancier draagt vervolgens bovengenoemde kosten af aan de netbeheerder.

Netbeheerdersmodel

Nu mag de energieleverancier er nog voor kiezen om een contract aan te bieden volgens het netbeheerdersmodel of het leveranciersmodel. Het netbeheerdersmodel houd in dat u iedere maand twee aparte rekeningen ontvangt. Één voor uw energieverbruik van uw energieleverancier, en één voor het transport van energie van uw netbeheerder. De meeste energieleveranciers zijn al overgestapt op het leveranciersmodel bijna 90% van alle huishoudens ontvangt al een gecombineerde energienota.

Wie is nu het aanspreekpunt?

De energieleverancier kunt u vragen stellen over uw (transport) factuur. Uw regionale netbeheerder blijft uw aanspreekpunt met betrekking tot storingen, wijzigingen in uw energie aansluiting, gas en elektriciteitsmeters en transportovereenkomst. Uw energieleverancier is vanaf 1 augustus verantwoordelijk voor het opnemen van uw meterstanden en het controleren ervan. In plaats van dat u een meterstanden kaart toegestuurd krijgt van uw netbeheerder doet uw energieleverancier dat voortaan.

Omdat uw netbeheerder eigenaar is van uw meetinstallatie komt ze eens in de drie maanden langs voor een technische controle en om de meterstanden op te nemen

Deze maatregel maakt het ook makkelijker bij overstappen en verhuizen, zo heeft de leverancier alle klantgegevens duidelijk bijelkaar om een snelle overstap te kunnen maken. Ook draagt dit bij aan een duidelijke eindafrekening en weet de klant waar hij aan toe is.

 

Vanaf 1 augustus 2013 uw energienota volgens het leveranciersmodel
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!