Vanaf 4 juni meer import stroom vanuit Duitsland

tennetkabels
Volgens de ACM kan Nederland vanaf morgen 4 juni 2016 de import aan stroom verhogen met 20% vanuit Duitsland. Europese toezichthouders uit België, Duitsland en Frankrijk hebben dit met Nederland afgesproken. De afspraak moet er toe leiden dat de Europese handel in stroom vergroot word tussen de landen.

Stroomprijzen worden nu nog goedkoper

Omdat de stroomprijzen in Duitsland goedkoper zijn zullen de Nederlandse stroomprijzen hierdoor ook goedkoper worden is de verwachting. De maximale 20% word gehandhaaft omdat een teveel aan import stroom de stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk aantast. Netbeheerder TenneT had al een onderzoek verricht om te bekijken hoeveel capaciteit aan stroom kon worden geïmporteerd. Dit blijkt om maximaal 5000 megawatt te gaan, momenteel importeert Nederland 4250 megawatt aan stroom vanuit Duitsland.

Meer megawatts aan stroom importeren

Nu de limiet verruimd kan worden zal Nederland de verbindingen met de buitenlandse transportnetten optimaal kunnen gebruiken zonder dat het elektriciteitsnetwerk in gevaar komt. TenneT beheert het hoogspanningsnet van 22.245 km met 41 miljoen eindgebruikers.

Vergelijk de goedkope stroomprijzen

Vooral het overschot aan groene stroom dat in Duitsland meer dan voorradig is zorgt ook voor de dalende stroomprijzen. Daardoor kopen de Nederlandse energiebedrijven veelal hun groene stroom goedkoper in wat weer resulteert in een goedkopere energierekening. Vergelijk nu de stroomprijzen en bekijk wat het u kan opleveren voor uw energiekosten 2016.

Vanaf 4 juni meer import stroom vanuit Duitsland
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!