Vanaf 4 juni meer import stroom vanuit Duitsland

tennetvlag

tennetkabels
Volgens de ACM kan Nederland vanaf morgen 4 juni 2016 de import aan stroom verhogen met 20% vanuit Duitsland. Europese toezichthouders uit Belgiƫ, Duitsland en Frankrijk hebben dit met Nederland afgesproken. De afspraak moet er toe leiden dat de Europese handel in stroom vergroot word tussen de landen.

Stroomprijzen worden nu nog goedkoper

Omdat de stroomprijzen in Duitsland goedkoper zijn zullen de Nederlandse stroomprijzen hierdoor ook goedkoper worden is de verwachting. De maximale 20% word gehandhaaft omdat een teveel aan import stroom de stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk aantast. Netbeheerder TenneT had al een onderzoek verricht om te bekijken hoeveel capaciteit aan stroom kon worden geĆÆmporteerd. Dit blijkt om maximaal 5000 megawatt te gaan, momenteel importeert Nederland 4250 megawatt aan stroom vanuit Duitsland.

Meer megawatts aan stroom importeren

Nu de limiet verruimd kan worden zal Nederland de verbindingen met de buitenlandse transportnetten optimaal kunnen gebruiken zonder dat het elektriciteitsnetwerk in gevaar komt. TenneT beheert het hoogspanningsnet van 22.245 km met 41 miljoen eindgebruikers.

Vergelijk de goedkope stroomprijzen

Vooral het overschot aan groene stroom dat in Duitsland meer dan voorradig is zorgt ook voor de dalende stroomprijzen. Daardoor kopen de Nederlandse energiebedrijven veelal hun groene stroom goedkoper in wat weer resulteert in een goedkopere energierekening. Vergelijk nu de stroomprijzen en bekijk wat het u kan opleveren voor uw energiekosten 2016.

Vanaf 4 juni meer import stroom vanuit Duitsland
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen