Vanaf volgend jaar minder gas uit Groningen

logo henk kamp

Minister Kamp heeft aangegeven dat wij volgend jaar minder gas nodig zullen hebben uit Groningen. Hij maakt deze speculatie op basis van een rapport afkomstig van Gasunie Transport Services. GTS zegt dat het gebruik van duurzame energie de reden is dat wij minder aan gas nodig zullen hebben.

2 miljard kuub gas minder nodig in 2016

GTS voorspeld een capaciteit van twee miljard kuub aan gas wat wij minder zullen verbruiken. De verwachting voor volgend jaar zal dan ook op 31 miljard kuub liggen. Ook buigt het kabinet zich over de gaswinning in Groningen als gevolg van de aardbevingen. Er lopen een aantal onderzoeken waarin word onderzocht of er een verantwoordelijkere en veiligere manier is om gas te winnen in Groningen.

Buitenland gas als optie

Wanneer deze resultaten bekend zijn zal Minister Kamp een definitieve beslissing nemen over het dichtdraaien van de gaskraan. Ā Een andere optie is het importeren van buitenlands gas en de minister heeft daarvoor kleinere gasvelden uit het buitenland op het oog. Er word gekeken bij deze gasvelden naar een hogere capaciteit aan gas dat gewonnen kan worden.

Minder gas maar meer aardbevingen

Wanneer de onderzoeken afgerond zijn en is gebleken dat dat we minder aan Gronings gas nodig hebben zal de minister zijn begroting aanpassen. De protesten rondom het gebied in Groningen lopen steeds meer op, en men voelt zich onveilig en blijven achter met de schade aan hun huizen. Ondanks dat er minder gas zal worden gewonnen, neemt dit niet weg dat er mensen zijn met materieƫle en emotionele schade.

Gasbaten van 265 miljard euro sinds 1963

Voor de ministers daarentegen blijft de gasbel een welkome inkomstenbron. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft aangegeven dat de gasproductie nog 50 jaar door zal gaan zij het in een lager volume. De gasproductie moet vanaf 2020 worden teruggebracht omdat de gasvoorraad in de afgelopen jaren enorm geslonken is. Het gasveld bevatte in 1963 2800 miljard kuub en daar is nu nog 727 miljard kuub van over.

Bron:Nu.nl

Vanaf volgend jaar minder gas uit Groningen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.