vandebron-energie

Vandebron levert groene stroom aan laadpalen van Allego

laadpaal

Groene energieleverancier Vandebron gaat samenwerken met Allego die laadpalen aanbied voor elektrische auto’s. De capaciteit aan stroom die jaarlijks word geleverd door de laadpalen zal afkomstig zijn van duurzame energiebronnen uit de regio.

2000 laadpalen op groene stroom

Het zal gaan om 2000 laadpalen die verspreid staan over Nederland en dat is 20% van het totale aanbod van Allego. Allego heeft namelijk ook laadpalen bij particulieren en bedrijven geïnstalleerd. Eigenaren van elektrische auto’s weten daarmee voortaan waar hun groene energie vandaan komt.

Vandebron’s capaciteit voldoende om ook laadpalen van stroom te voorzien

De groene energieleverancier verkrijgt de groene energie van lokale bedrijven die hun energie opwekken door middel van zonne-energie en windenergie. De naam van de energieleverancier duidt het al aan: Vandebron,  zij leveren aan consumenten en bedrijven groene energie die direct afkomstig van de bron. Vandebron’s capaciteit aan groene energie is voldoende om ook de laadpalen van stroom te kunnen voorzien.

Stroom met groencertificaat

De laadpalen zullen niet hun groene energie direct vanaf de windmolens of zonnepanelen geleverd krijgen, maar de energie word geleverd met een groencertificaat. Het groencertificaat garandeert de herkomst van de groene energie. Allego verwacht vanaf volgend jaar een groei in haar marktaandeel omdat bedrijven dan nieuwe plugins presenteren voor de elektrische auto’s.

Bron:Telegraaf.nl

Vandebron levert groene stroom aan laadpalen van Allego
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

twintig + een =