Vattenfall opent offshore windpark op Duitse noordzee

 windkracht

Het Zweedse Vattenfall heeft een nieuwe offshore windpark geopend in het Duitse gedeelte van de Noordzee. Het windpark heeft een capaciteit van 288 megawatt.

Het windpark DanTysk geheten ligt vlakbij Sylt Eiland en is voorzien van 80 windturbines van Siemens met elk 3,6 MW. Het windpark heeft in totaal 1 biljoen euro gekost en Vattenfall is voor 51% aandeelhouder. Het andere gedeelte is van SWM Stadtwerke Muenchen.

DanTysk is verbonden met het vaste land via Sylwin 1 een ander windpark die nog eens 864 megawatt aan energie produceert. Sylwin 1 werd gebouwd door Siemens voor Tennet. DanTysk zal met zijn productie capaciteit meer dan 400.000 huishoudens in hun energiebehoefte kunnen voorzien.

Met het nieuwe windpark erbij zal Duitsland tegen het eind van 2015 meer dan 3000 megawatt van offshore windenergie parken genereren. Vattenfall en SWM werken ook samen aan Sandbank een offshore windpark met een capaciteit van 288 megwatt.

Duitsland heeft als doelstelling 45% aan groene stroom te produceren in 2030 en het broeikasgas effect met 80% verlaagd te hebben tegen 2050.

Bron: Renewables

Vattenfall opent offshore windpark op Duitse noordzee
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.