Vattenfall sluit kerncentrales eerder dan gepland

kerncentralenuon

Energieleverancier Vattenfall moederbedrijf van Nuon heeft besloten de kerncentrales Ringhals 1&2 eerder dan verwacht te gaan sluiten. De beslissing valt omdat de dalende inkomsten en hogere kosten om een nieuwe koers vragen.

Unanimiteit nodig tussen Vattenfall en EON

In plaats van 2025 de centrales te sluiten worden ze nu tussen 2018 en 2020 al gesloten. Het raad van bestuur moet hierover beslissen en wanneer er unaniem door Vattenfall en EON een goedkeuring word gegeven is de sluiting een feit.

Steeds lagere prijzen zorgt ook voor banenverlies

Dankzij de slechte conditie’s op de energiemarkt met steeds lagere energieprijzen die ook de komende jaren zal doorzetten, heeft Vattenfall besloten haar bedrijfsstructuur ook om te gooien. Zo zullen er ruim 1000 banen komen te vervallen dit is ook het gevolg van de malaise op de energiemarkt.

Andere kerncentrales blijven open

Door het sluiten van de kerncentrales schrapt Vattenfall haar overcapaciteit aan elektriciteit en gas. Vattenfall zag haar winst met 40% dalen. De andere kerncentrales Ringhals 3 en 4, en de Forsmark zullen nog minstens tot aan 2040 operatief blijven.

Bron:Telegraaf

Vattenfall sluit kerncentrales eerder dan gepland
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.