Vattenfall stopt met onderzoek naar CO2 reductie

logo co2

Nuon Vattenfall stopt haar onderzoeken naar CO2 en energieproductie uit gas en zeewind. Door tegenvallende cijfers hebben ze besloten dit niet voort te zetten.

Veel banen verdwijnen door miljardenverlies

CCS Carbon Capture and Storage was de techniek wat Vattenfall onderzocht. Hier werd CO2 opgevangen en opgeslagen in ondergrondse tanks. Vattenfall gaf eerder al aan dat er banen op de tocht kwamen te staan door het verlies wat ze geleden hebben, deze ontslagronde kost 500 werknemers hun baan. Nu de volgende onderzoeken stopgezet worden verliezen nog eens 40 werknemers hun baan. De Zweedse energieleverancier moet gaan snijden in de kosten om het verlies te kunnen dragen. Vandaar dat er geen investeringen meer worden gedaan.

De investeringen in windenergie blijven wel van kracht vooral windenergie op land omdat de kosten hiervoor lager liggen.

Bent u klant van Nuon en bent u nieuwsgierig naar wat andere energieleveranciers te bieden hebben? Vergelijk dan hier op EnergieVergelijking.nl

Vattenfall stopt met onderzoek naar CO2 reductie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!