Vattenfall stopt toekomstige kernactiviteiten in Zweden

kernenergieramp

Vattenfall heeft in overleg met de Zweedse waakhond voor kernenergie alle voorbereidingen gestopt voor de bouw van een nieuwe kernenergie centrale. Afgelopen jaar werd er in het kabinet een beslissing gemaakt om te gaan voor 100% hernieuwbare energie. 

Ondanks dat Vattenfall nog niet officieel bekend heeft gemaakt de bouw niet voort te zetten, hebben ze wel aangegeven alles on hold te zetten wat betreft haar nucleaire activiteiten in Zweden. De overheid heeft heel duidelijk gemaakt dat zij hun elektriciteitsbehoefte alleen nog maar uit duurzame energie willen halen.

Duitsland heeft al besloten om haar kernenergie activiteiten af te bouwen om vervolgens compleet te stoppen in 2022. Frankrijk is voor een groot deel afhankelijk van kernenergie maar ook dit land heeft haar energieconsumptie al teruggebracht van 75% naar 50%.

Vattenfall verlegt zijn focus nu meer op windenergie in de Scandinavische landen en de rest van Europa zoals het Verenigd Koninkrijk en Schotland waar √©√©n van hun windcentrale’s recentelijk open is gegaan the Clashindarroch windfarm, deze windcentrale produceert 62 MW aan windenergie voldoende voor 27.000 huishoudens.

Vattenfall stopt toekomstige kernactiviteiten in Zweden
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.