Vattenfall wil bruinkoolcentrales van de hand doen

kolencentrale

Vattenfall eigenaar van Nederlandse energieleverancier Nuon is bezig met het afstoten van zijn bruinkoolcentrales. Zij verwachten daarom ook om in het voorjaar van 2016 een verkoopovereenkomst te gaan sluiten met geĆÆnteresseerden.

Tsjechische energiebedrijven willen bod doen op bruinkoolcentrale

De geĆÆnteresseerden zijn energiebedrijven uit TsjechiĆ« het gaat om EPH en CEZ die willen bieden op de bruinkoolcentrales van Vattenfall. Er zijn ook andere partijen die interesse hebben getoond zoals Macquarie een investeringsmaatschappij uit AustraliĆ« en een bedrijf uit Duitsland.

Greenpeace wil bruinkoolcentrale ook kopen

Het Zweedse Vattenfall produceert 10% aan stroom afkomstig van hun bruinkoolcentrales. Maar omdat de Duitse regering heeft aangegeven om te willen stoppen met kernenergie gingen energiebedrijven meer over op het verstoken van bruinkool. Desondanks wil Vattenfall haar bruinkoolcentrales van de hand doen en heeft Greenpeace interesse getoond.

Greenpeace probeert zo vervuiling te voorkomen door de bruinkoolcentrales zelf te kopen. Om de CO2 uitstoot te beperken kunnen energiebedrijven biomassa gaan bijstoken en kunnen zij de beperking tot 25% verminderen. Daarop wil Vattenfall een subsidie aanvraag doen voor de extra bijstook van biomassa.

Energiebedrijven leggen miljardenclaims neer wegens inkomstenderving

Eerder gaven GDF Suez en EON al aan een miljardenclaim neer te gaan leggen wanneer hun centrales gesloten moeten worden. Zij hebben gloednieuwe kolencentrales gebouwd en willen gecompenseerd worden voor de verliezen die hieruit voortkomen. Ook Nuon wil een compensatie voor het sluiten van zijn kolencentrales maar heeft nog niet een exact bedrag genoemd.

Vattenfall wil bruinkoolcentrales van de hand doen
4 beoordelingen 8.5 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!