Vattenfall’s investeerders verliezen op kernenergie

kerncentralenuon

De investeerders die een aandeel hebben in de kerncentrales van Vattenfall staan in de kou na magere inkomsten uit kernenergie. Ondanks de verhoogde stroomprijzen voorzien zij een verhoogd risico op lagere inkomsten uit kernenergie in de toekomst.

Ringhals 1&2 sluiten eerder

Vattenfall gaf recentelijk aan Ringhals 1 en 2 te willen sluiten, dit is al zes jaar eerder dan gepland. Door de komst van duurzame energie in het scandinavische gebied gecombineerd met vraag, zorgde alleen maar dat de stroomprijzen voor kernenergie nog lager werden. In plaats van dat het een melkkoe moest zijn is kernenergie nu een enorme verplichting en last.

Opbrengst uit kernenergie enorm gedaald

Het Zweedse bedrijf is nog eigenaar van 7 kernreactoren in Zweden en is eigenaar van bruinkoolcentrales en gascentrales. Deze brengen nu minder op omdat de Europese Unie over is gegaan naar een laag emissie energie systeem.

Ook al worden de getergde centrales gesloten dit zorgt niet voor een hogere omzet. Het is juist zo dat wanneer de centrales gesloten worden dat de waarde van de portfolio ook lager word.

Bron:Bloomberg

Vattenfall’s investeerders verliezen op kernenergie
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.