Veel huishoudens in energiearmoede

veel huishoudens in energiearmoedeHet blijkt dat er in Nederland veel huishoudens in energiearmoede verkeren. En dit is veelal het gevolg van de stijgende energiekosten. De verwachting voor de energieprijzen in 2019 is ook niet optimistisch. Dit heeft grotendeels te maken met de energietransitie. Want elk huishouden betaalt hier aan mee. Ruim een half miljoen Nederlandse huishoudens hebben al enorme moeite om de energiekosten te betalen.

Veel huishoudens in energiearmoede overal in Europa

In Europa komt energiearmoede vaker voor. Voor velen is de energierekening haast niet meer op te hoesten. De vaste lasten worden hoger maar de inkomsten stijgen niet mee. En daaronder valt ook de energierekening. De energierekening is een noodzakelijk goed. We hebben immers dagelijks energie en gas nodig. Daar ontkomen we niet aan. Vooral huishoudens die om en nabij het minimum verdienen hebben moeite ermee. Verhuurders mogen jaarlijks de huurprijzen verhogen. En ook daarmee komen de huishoudens in de knel.

Woonlasten stijgen maar het inkomen niet

De overheid biedt solaas in de vorm van huurtoeslag en zorgtoeslag. Maar desondanks blijft het moeilijk om geld over te houden. Zo zijn er voldoende huurders die in een slecht geïsoleerde woning wonen. Zij zijn afhankelijk van hun verhuurder of woningcorporatie waar het gaat om verduurzamen of woningverbetering. En een woning die slecht geïsoleerd is verbruikt nu eenmaal meer aan gaskosten.

Laat grote vervuilers meer bijdragen

Het klimaatbeleid zou op een andere manier moeten worden verdeeld vinden betrokken partijen. De lage inkomens zouden hierbij moeten worden ontzien. Want de grootste vervuilers betalen nog altijd het minst aan de energiebelasting. Circa een kwart van het inkomen gaat op aan de energiekosten. En met een laag inkomen is dat percentage te hoog.

Bespaar zoveel mogelijk op gas

Waar de schoen het meeste wringt is bij de huishoudens met een laag inkomen en een slecht geïsoleerde woning. De energiebelasting die geheven wordt over gas stijgt volgend jaar en de jaren erna. Het enige wat een huishouden in die positie kan doen is letten op het energie en vooral het gasverbruik. Kleine aanpassingen kunnen de gasrekening verlagen. Zet de verwarming in huis zo laat mogelijk aan en ook tijdig weer uit. Een dikke trui en warme dekens op de bank zijn al behulpzaam.

Dé manier om gaskosten te verlagen? Een energievergelijking!

Tochtstrips en radiatorfolie zijn de goedkoopste manieren om enigszins de warmte binnen te houden. Elk jaar uw energie en gaskosten opnieuw vergelijken is ook een manier om geld te besparen. Laat dit niet  na, en bekijk waar u het meeste voordeel krijgt. Er kan minimaal €150 bespaard worden op de energierekening. En vaak wel meer als u slim energie vergelijkt. Raadpleeg onze energievergelijker voor de goedkoopste energiekosten. En bespaar vandaag nog honderden euro’s op uw energierekening.

Veel huishoudens in energiearmoede
3 beoordelingen 8.7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.