Veel subsidie’s verstrekt de afgelopen jaren voor groene stroom België

Groen gas

Al sinds 2002 verstrekt de Belgische overheid subsidie energie in de vorm van groene stroom certificaten. Wanneer een producent stroom opwekt uit groene stroom ontvangt deze het certificaat en kan deze vervolgens verkopen.

Wanneer er in Vlaanderen zonnepanelen worden aangeschaft kan men €450 per certificaat ontvangen voor de duur van 20 jaar. Geleidelijk aan is dit systeem afgebouwd toch word er nog steeds hieraan verdiend.

Volgens de berekening hebben ruim 2.238 energieproducenten genoten van dit systeem. Het gaat om 5 miljoen groene stroom certificaten met een opbrengst van ongeveer 1.4 mrd euro. Het certificaten systeem heeft ertoe geleid dat de overheid nu met een begrotingsgat zit van 1.7 mrd euro.

Veel subsidie’s verstrekt de afgelopen jaren voor groene stroom België
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.