Hoe is de energierekening van mijn energieleverancier opgebouwd?

U heeft uw energierekening voor u liggen maar snapt er geen snars van? Dat kan want er staan nogal wat kosten op vermeld waarvan u graag wilt weten waar deze kosten nu voor bedoeld zijn. Zo ziet u op de rekening staan: Leveringskosten dit zijn de kosten die de energieleverancier u in rekening brengt voor het leveren van elektriciteit en gas zodat u er warmpjes bijzit en gebruik kunt maken van uw elektrische apparatuur.  

Verschillende leveringskosten per energieleverancier

De leveringskosten zijn de kosten per kWh en m3 die per energieleverancier verschillen. Dan ziet u de transportkosten deze kosten worden u in rekening gebracht voor het transporteren dus zeg maar brengen van uw elektriciteit en gas naar uw woning.Voorts word u meterhuur in rekening gebracht en de belastingen en toeslagen op uw elektriciteit en gasverbruik. Omdat de overheid geen maximum tarieven heeft vastgelegd voor leveringskosten kunnen deze qua hoogte anders zijn bij de ene energieleverancier dus let daar ook op wanneer u energie vergelijkt.

Een derde van uw factuur gaat naar de belastingdienst

Uw energierekening bestaat voor ruim 30% uit belastingen en dit omvat twee soorten belastingen: energiebelasting op uw energieverbruik en btw over uw energierekening. Uw energieleverancier draagt deze belastingen weer af aan de belastingdienst. Dan is er nog Opslag Duurzame Energie en deze wordt weer aan de overheid afgedragen. Met deze Opslag Duurzame Energie wordt de subsidiepot van de overheid weer gevuld.

SDE+ voor subsidie aanvragen

De overheid verstrekt bedrijven en particulieren subsidie’s waarmee zij duurzame projecten kunnen financieren. Dit kan gaan om het isoleren van de woning maar ook kan het zijn voor een warmtepomp. De overheid hanteert een aantal voorwaarden waaraan voldoen moet worden om de subsidie te ontvangen.

Hoe hoog zijn de vastrechtkosten?

Vastrechtkosten betaalt u in de vorm van een vast bedrag eens in de maand, deze kosten berekent de netwerkbeheerder weer door voor haar diensten en deze verschillen per energieleverancier. Meettarief is bedoeld voor het onderhoud en gebruik van de energiemeter. Zo kan uw netwerkbeheerder uw meterstanden weer doorgeven aan uw energieleverancier. De ACM stelt jaarlijks deze tarieven voor uw meter vast.

Hoe is de energierekening van mijn energieleverancier opgebouwd?
1 beoordelingen 8 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!