De getoonde energiekosten in de vergelijking, staan deze ook op mijn energierekening?

Ja deze energiekosten worden ook vermeld op uw energierekening. Alle kosten die hieronder vallen zijn de kosten voor: Transport, levering, prijs per kWh en m3, meterhuur, vastrecht, belastingen, en btw. Deze kosten moeten wij verplicht vermelden in de energievergelijking zodat de consument weet waar hij aan toe is. Met deze energievergelijking kunt u juist de energiekosten vergelijken met andere energie aanbieders. Zo kunt u sneller bekijken welke energieleverancier vraagt voor zijn energiekosten. Deze zijn niet gelijk bijvoorbeeld de kosten voor vastrecht per energie aanbieder kunnen verschillen, maar ook de kosten voor per kWh en m3 voor uw elektriciteit en gas.

Voorkom verwarring en vergelijk

Op zich kan het verwarring opwekken maar ook duidelijkheid omdat energieleverancier A bijvoorbeeld €6,99 aan vastrechtkosten vraagt en energieleverancier B weer €3,49. Daar begint naast het vergelijken van de onderlinge energietarieven uw vergelijking. Zet deze energiekosten naast elkaar en u kunt zelf zien hoeveel dit kan schelen per energieleverancier. In onze energievergelijking hebben we de kosten voor u overzichtelijk gemaakt zodat u kunt bekijken wat u precies betalen moet en natuurlijk hoeveel. De uiteindelijke prijs word als eerste getoond en wanneer u op meer informatie drukt kunt u de overige kosten bekijken.

Welkomstpremie? Bekijk deze goed

Wanneer er een welkomstpremie word geboden, bekijk dan goed de opbouw waarom? Een energieleverancier kan de welkomstkorting al hebben verrekend op uw eindafrekening dus verspreid over de maanden, of de energieleverancier betaalt deze achteraf aan u uit. Een energievergelijking lijkt op zich een heel karwei maar dit karwei behoed u voor onvoorziene kosten achteraf. Daar zit hem ook de besparing en u doet er ten alle tijde goed aan om dit met elkaar te vergelijken. Ook komt het vaak voor dat u een lagere prijs ziet bij een energiecontract van 3 jaar vergelijk deze met een 1 jarig contract. Want de energieprijs kan goedkoper zijn bij een 3 jarig contract maar wanneer de energieprijs weer goedkoper word kunt u niet overstappen. Ieder jaar overstappen levert meer korting op dan de energieprijs voor 3 jaar vastleggen.

De getoonde energiekosten in de vergelijking, staan deze ook op mijn energierekening?
2 beoordelingen 9 gemiddeld