Wat zijn de gevolgen van het vroegtijdig verbreken van een energiecontract?

De gevolgen zijn dat u een opzegvergoeding betalen moet, de volgende opzegvergoedingen gelden bij:

  • 1,5 jaar resterend maximaal € 50
  • 1,5 jaar tot 2 jaar maximaal € 75
  • 2 tot 2,5 jaar maximaal € 100
  • meer dan 2,5 jaar maximaal € 125

Veelal neemt de nieuwe energieleverancier deze opzegvergoedingen voor zijn rekening, u doet er verstandig aan voor het aangaan van een nieuw contract eerst te informeren of de nieuwe energieleverancier dit ook daadwerkelijk voor u doet. Doen zij dit niet dan is de beslissing aan u om uw aanvraag door te zetten of te annuleren.

Energieleverancier vergoedt niet zomaar de overstapboete

Houd er rekening mee dat er een aantal voorwaarden zijn waar een energieleverancier u op gaat wijzen. Wanneer zij een opzegvergoeding voor u gaan betalen zullen ze de voorwaarden gaan stellen. Dit doen zij om er zeker van te zijn dat de nieuwe klant niet alleen gaat voor de korting en vervolgens weer opstapt binnen de duur van het contract. Tegenwoordig geven energieleveranciers ook aan op hun website en bij het aangaan van het contract dat u op uw einddatum dient te letten. Wanneer zij de vergoeding niet op hun nemen, dan vragen zij u te wachten met overstappen totdat u daadwerkelijk klaar bent met uw energiecontract.

Wat zijn de gevolgen van het vroegtijdig verbreken van een energiecontract?
6 beoordelingen 9.3 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.