Wie houdt er toezicht op de energiemarkt?

De ACM Autoriteit Consument & Markt houd de energieleveranciers in de gaten, zij waken over het wel en wee van de consument en zien er op toe dat de energieleveranciers zich aan de regels houden, tevens heeft de overheid zoals het ministerie van economische zaken ook een aantal bevoegdheden waar het draait om de wetgeving waar de energiemarkt zich aan dient te houden. Gebeurt dit niet? dan kunnen bovenstaande partijen ingrijpen waar nodig.

Voorheen trad de DTe op als toezichthouder voor de energiemarkt maar deze is in 2013 ondergebracht bij de NMa, die vervolgens de naamswijziging kreeg wat nu de ACM heet. De Gaswet en Elektriciteitswet 1998 heeft de geschreven wetten waaraan energieleveranciers zich dienen te houden.

 

Wie houdt er toezicht op de energiemarkt?
1 beoordelingen 8 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.