Kan ik afzien van een telefonische overeenkomst?

telefonische colportage

Bent u klant gemaakt door een verkoper van een energiebedrijf aan de telefoon? Dit komt helaas vaker voor en dat noemen ze telefonische colportage. U bent in dit geval beschermd als consument omdat een verkoper zich aan voorwaarden dient te houden.

Beroep u op uw rechten

U kunt zich beroepen op het recht om binnen 8 dagen deze overeenkomst te laten ontbinden. Deze afkoelperiode gaat in nadat u al dan niet een toezegging heeft gedaan. Dus vanaf het moment dat u gebeld werd geld deze afkoelperiode. Wacht niet te lang met het annuleren van de telefonische overeenkomst daar u uw rechten kunt verliezen.

Bescherming bij Colportage

De Colportagewet stelt dat een consument boven een aankoopbedrag van €34 zijn overeenkomst ongedaan kan laten maken. Dit doet u het liefste per brief en aangetekend om u zelf ervan te verzekeren dat uw post bij het energiebedrijf aankomt.

 

Kan ik afzien van een telefonische overeenkomst?
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!