Wat is het verschil tussen groene energie en grijze energie?

Het verschil is dat groene energie duurzaam en milieuvriendelijk word opgewekt. Bij groene energie worden duurzame energiebronnen gebruikt die altijd voorradig zijn, zoals het gebruik van de zon, wind, water en biomassa. Bij biomassa word energie opgewekt uit huishoudelijk afval bijvoorbeeld

Bij grijze energie worden energiebronnen gebruikt die niet onuitputtelijk zijn, ze wekken elektriciteit op met gas en steenkool, en hieruit ontstaan broeikasgassen wat weer schadelijk is voor ons milieu. Ook word kernenergie gebruikt om energie op te wekken het afval wat hieruit ontstaat is ook schadelijk voor ons milieu.


Wat is het verschil tussen groene energie en grijze energie?
4 beoordelingen 7.5 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.