Wat is het verschil tussen een netwerkbeheerder en een energieleverancier?

Het verschil tussen een netwerkbeheerder en energieleverancier is, dat een netwerkbeheerder een monopolie positie bezit. Zij beheren het elektriciteitsnetwerk en zij zijn gesplitst van elkaar sinds het vrijkomen van de energiemarkt. De netbeheerder heeft de verantwoordelijkheid voor het elektriciteitsnetwerk en het transporteren van elektriciteit en gas over het netwerk. De energieleverancier levert energie en gas, u heeft de vrije keuze om voor een energieleverancier te kiezen. U bent daarentegen niet vrij in uw keuze voor een netbeheerder deze word u toegewezen.

Autoriteit Consument en Markt ziet toe op werkwijze netbeheerders

De Autoriteit en Markt ziet er wel op toe dat netwerkbeheerders zich aan bepaalde regels houden juist omdat zij een monopolie positie bezitten. Zo mag de netwerkbeheerder niet zonder meer de prijzen naar eigen inzicht verhogen. De ACM stelt daarom elk jaar een maximale prijs vast die de netwerkbeheerders moeten hanteren. Het gaat bijvoorbeeld dan om de transportprijzen of de aansluitkosten op het elektriciteitsnetwerk. De ACM prikkelt hiermee de netwerkbeheerders om de prijzen redelijk te houden zodat de consument hier niet de dupe van word.

 

Wat is het verschil tussen een netwerkbeheerder en een energieleverancier?
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!