Wat is het verschil tussen vaste energieprijzen en variabele energieprijzen?

Energieleveranciers mogen hun variabele energieprijzen ieder half jaar op 1 januari en op 1 juli van ieder jaar aanpassen. Wilt u niet dat uw energieleverancier de energieprijzen halfjaarlijks kan veranderen? Dan kunt u kiezen voor vaste energieprijzen. Het verschil tussen variabele en vaste energieprijzen is simpel. Variabele energieprijzen kunnen op de eerder genoemde datums wel veranderen en vaste energieprijzen kunnen niet veranderen. Kiest u voor een energiecontract van bijvoorbeeld 3 jaar, met vaste energieprijzen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Uw energieleverancier kan de energieprijzen niet veranderen voor een periode van 3 jaar. Bij variabele energieprijzen kunnen de energieprijzen wel worden veranderd, dit brengt dus een risico met zich mee.

Vaste energieprijzen of variabele energieprijzen

Maar is het nu verstandig om te kiezen voor een vaste energieprijs? Of moet u juist kiezen voor een variabele energieprijs. Dat is afhankelijk van uw voorkeuren. Kiest u voor zekerheid, dan kunt u het beste kiezen voor een vaste energieprijs. Maar geeft u de voorkeur aan de allerlaagste energieprijzen? Dan is een contract met variabele energieprijzen zeker de moeite waard om te vergelijken. Start met het vergelijken van de energieprijzen, u ziet dan binnen 1 minuut welke energieaanbieder voor u de laagste en/of voordelige energieprijzen kan bieden.

Wat is het verschil tussen vaste energieprijzen en variabele energieprijzen?
9 beoordelingen 8.7 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.