Het verschil tussen een enkele en een dubbele energiemeter?

oude energiemeter

Wanneer u een dubbele energiemeter bezit, heeft u te maken met dag en nacht stroom, dit betekent dat u twee verschillende tarieven betaalt, u betaalt meer voor het dagtarief, en minder voor het nachttarief. Het verschil tussen het dag/nacht tarief en enkel tarief verschilt haast niet meer zoals dat vroeger wel het geval was. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u recentelijk een woning heeft betrokken waar de dubbele energiemeter al aanwezig was. U kunt dit aan laten passen bij uw netwerkbeheerder. Wanneer u dit gedaan heeft kunt u gerust de tarieven voor een enkele meter gaan vergelijken.

Twee schakeltijden

dubbele energiemeter
De schakeltijden worden centraal aangestuurd door de netbeheerder, deze kunnen per regio verschillen bekijk op de website van uw regionale netbeheerder welke schakeltijden zij hanteren voor dag en nacht stroom. Over het algemeen is het dagtarief geldig op werkdagen van 7 uur tot en met 23:00 s’avonds. Erna gaat de schakeltijd voor het nachttarief in. Op feestdagen kan men in bezit van een dubbele meter ook gebruik maken van het nachttarief.

Woonachtig in Zuid-Nederland? Dan eindigt het dagtarief eerder

De verschillen in schakeltijden voor een dubbeltarief is wel afhankelijk van de regio waar u woont, de schakeltijden voor Noord-Nederland en Zuid-Nederland zijn anders. Bent u woonachtig in Zuid-Nederland dan gaat uw dagtarief van start om 7 uur s’morgens maar eindigt wel eerder in vergelijking met Noord-Nederland te weten om 21:00 al. Dan gaat uw nachttarief al in dit is dus een verschil van twee uren.

Wanneer u in het bezit bent van een enkele meter kunt u niet zomaar in aanmerking komen voor een dubbeltarief, u zult dan uw netbeheerder moeten verzoeken een dubbele meter te plaatsen. Is de verandering een feit? Dan kunt u in onze energievergelijker aangeven of u een enkele meter of dubbele meter heeft, onze energievergelijker toont u dan de bijbehorende tarieven.

Het verschil tussen een enkele en een dubbele energiemeter?
4 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!