Waarom moet ik energiebelasting betalen?

U moet energiebelasting betalen omdat u door de overheid gestimuleerd wordt om zuinig met uw energieverbruik om te gaan. Uw energiebehoefte heeft een bepaalde capaciteit dit word ook wel de basisbehoefte genoemd.  De basisbehoefte is de minimale capaciteit die een gemiddeld huishouden aan elektriciteit en gas nodig heeft. De basisbehoefte word verrekent met een vast bedrag:
Voor verblijfsruimten met permanente bewoning: €318,62 (ex btw)
Voor niet verblijfsruimten: €119,62
U betaalt deze energiebelasting via uw energienota, dus de energieleverancier zorgt voor de afdracht aan de belastingdienst.

Twee vormen van energiebelasting

Er bestaat nog een vorm van energiebelasting en dat heet de heffing op duurzame energie ODE, deze heffing is van kracht gegaan sinds 1 januari 2013. De opslag duurzame energie is van toepassing op aardgas en elektriciteit. Deze opslag is ter aanvulling van de SDE met die subsidie worden energieleveranciers ondersteund die duurzame energie en gas leveren.
Wanneer u uw nota bekijkt en duurzame energie afneemt, dan word deze heffing meestal apart weergegeven op uw nota. Dit is bedoeld om inzichtelijk te krijgen wat u betaalt voor uw duurzame energie.
 
Waarom moet ik energiebelasting betalen?
Beoordelingen


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.