Wanneer kan ik overstappen naar een andere energieleverancier?

Voordeel energie vergelijken korting

Direct. Op ieder gewenst moment kunt u overstappen. Maar u doet er verstandig aan om uw huidige energiecontract na te lezen. Want aan voortijdig overstappen wanneer uw einddatum nog niet in zicht zijn kosten verbonden. Hiervoor zijn regels gemaakt door de ACM. Wanneer u nog langer dan een half jaar vast zit aan uw huidige contract kan het wel zijn dat u een boete moet betalen. Lees ook: Energieleveranciers zonder borg.

De boete voor de resterende looptijden zijn:
1,5 jaar resterend maximaal €50
1,5 tot 2 jaar maximaal €75
2 tot 2,5 jaar maximaal €100
meer dan 2,5 jaar maximaal €125

Hebt u een standaard contract voor onbepaalde tijd? Dan kunt u op ieder moment zonder opzegvergoeding overstappen.

Overstapboete tempert veelvuldig overstappen

De boete wordt gebruikt door energieleveranciers om tussentijds overstappen te voorkomen. Zij missen anders de inkomsten van uw voorschotbedrag. Bij het overeenkomen van een energiecontract zijn voorwaarden bepaald en één daarvan is het betalen van opzegvergoeding. In het verleden stapten consumenten vaak over voor het einde van hun contract. Altijd een punt waarmee u rekening moet houden mocht u besluiten om over te stappen.

Kies altijd een 1 jarig energiecontract

Er word niet voor niets geadviseerd om te kiezen voor een korte looptijd. Heel veel consumenten laten zich leiden door angst voor hogere energiekosten dus kiezen ze voor een te lange looptijd. Dit is nergens voor nodig want als u de energiemarkt een beetje geanalyseerd heeft dan ziet u dat de prijzen niet overdreven gestegen zijn. Een vaste looptijd kiezen is verstandig maar doe dit dan voor een jaar. Zo kunt elk jaar weer energie vergelijken. Er is altijd een goedkopere energie actie te vinden.

 

1 gedachte over “Wanneer kan ik overstappen naar een andere energieleverancier?”

  1. mijn energie leverancier heeft mij geschorst ik heb mijn facturen allemaal keurig betaald alleen heb ik geweigerd om een voorschot factuur van 1000 euro te betalen ,nu ben ik terug gegaan bij mijn vorige leverancier maar die vraagt een waarborg van 350 euro ,ik heb dus nergens energie schulden alleen die voorschot factuur die ik weiger te betalen ,kan en mag dat zomaar.

Plaats een reactie