Wanneer kan ik overstappen naar een andere energieleverancier?

Voordeel energie vergelijken korting

Direct. Op ieder gewenst moment kunt u overstappen. Maar u doet er verstandig aan om uw huidige energiecontract na te lezen. Want aan voortijdig overstappen wanneer uw einddatum nog niet in zicht zijn kosten verbonden. Hiervoor zijn regels gemaakt door de ACM. Wanneer u nog langer dan een half jaar vast zit aan uw huidige contract kan het wel zijn dat u een boete moet betalen. Lees ook: Energieleveranciers zonder borg.

De boete voor de resterende looptijden zijn:
1,5 jaar resterend maximaal €50
1,5 tot 2 jaar maximaal €75
2 tot 2,5 jaar maximaal €100
meer dan 2,5 jaar maximaal €125

Hebt u een standaard contract voor onbepaalde tijd? Dan kunt u op ieder moment zonder opzegvergoeding overstappen.

Overstapboete tempert veelvuldig overstappen

De boete wordt gebruikt door energieleveranciers om tussentijds overstappen te voorkomen. Zij missen anders de inkomsten van uw voorschotbedrag. Bij het overeenkomen van een energiecontract zijn voorwaarden bepaald en één daarvan is het betalen van opzegvergoeding. In het verleden stapten consumenten vaak over voor het einde van hun contract. Altijd een punt waarmee u rekening moet houden mocht u besluiten om over te stappen.

Kies altijd een 1 jarig energiecontract

Er word niet voor niets geadviseerd om te kiezen voor een korte looptijd. Heel veel consumenten laten zich leiden door angst voor hogere energiekosten dus kiezen ze voor een te lange looptijd. Dit is nergens voor nodig want als u de energiemarkt een beetje geanalyseerd heeft dan ziet u dat de prijzen niet overdreven gestegen zijn. Een vaste looptijd kiezen is verstandig maar doe dit dan voor een jaar. Zo kunt elk jaar weer energie vergelijken. Er is altijd een goedkopere energie actie te vinden.

 

Wanneer kan ik overstappen naar een andere energieleverancier?
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.