Wat kost het overstappen naar een andere energieleverancier?

geld

In principe is overstappen gratis mits u zich houdt aan de afspraken. Hebt u een contract bij een andere energieleverancier die nog niet is uitgediend? Dan is het mogelijk dat u wel een boete krijgt. Die boetes kunnen hoog zijn. Dus het loont de moeite om de onderstaande staffel te bekijken. Neem voor de zekerheid contact op met uw energieleverancier!

De boete voor resterende looptijden zijn:

  • 1,5 jaar resterend maximaal €50
  • 1,5 tot 2 jaar maximaal €75
  • 2 tot 2,5 jaar maximaal €100
  • meer dan 2,5 jaar maximaal €125

Word mijn overstapboete wel vergoedt?

Omdat een energieleverancier graag nieuwe klanten verwelkomt zijn er ook een aantal energieleveranciers die uw overstap boete maar wat graag vergoeden. Mits hier tegenover staat dat u een dergelijk energiecontract sluit dat de garantie geeft dat u niet zomaar weer na een jaar gaat overstappen. Als u deze keuze heeft gemaakt om over te stappen neem dan eerst contact op met de desbetreffende energieleverancier van uw keuze om te vragen of zij deze boete vergoeden.

Wat is wijsheid met energie vergelijken?

Omdat de energie en gasprijzen de afgelopen jaren een stuk goedkoper zijn geworden loont het eigenlijk niet meer om een vast contract te sluiten van 2 of 3 jaar. Verstandig is om een jaarcontract af te sluiten zodat u ieder jaar kunt vergelijken en desgewenst overstappen zonder kosten.

Goedkoopste energieleveranciers vergelijken

Weten wie de goedkoopste energieleverancier is? Start hier met energie vergelijken. Zo weet u welke energieleverancier voor u de goedkoopste is. Overstappen energieleverancier gebeurt al sinds 2004 omdat we tegenwoordig zelf mogen kiezen uit het aanbod. U kunt hiermee een paar honderd euro op uw energierekening besparen.

Plaats een reactie