Verenigd Koninkrijk heeft langer subsidie’s nodig voor duurzame energie

zonnecelpanelen

Om te kunnen concurreren met energie uit fossiele brandstoffen heeft het Verenigd Koninkrijk langer subsidie’s nodig. De prijzen van zonnepanelen daar is al 70% goedkoper geworden, maar bedrijven hebben meer nodig dan dat. 

Chinese zonnepanelen overspoelen de markt

Door de steeds goedkoper wordende zonne-energie heeft het een grote markt gecreëerd voor Chinese fabrikanten. Dit is dankzij de subsidie die de Britse overheid verstrekte, maar de overheid heeft de subsidie ingetrokken voor zonnecentrales die meer dan 5 MW produceren. Vanaf eind maart gaat deze maatregel in, wat zorgde voor een enorm spurt in zonne-energie de afgelopen dagen.

Capaciteit zonne-energie nu al groter dan in 2014

De eerste drie maanden van 2015 werd er al meer aan zonne-energie geïnstalleerd in vergelijking met heel 2014. De verwachting is nadat de maatregel van de subsidie energie ingaat, dat de installatie’s zullen afnemen met 80%. De bedrijven kunnen simpelweg niet concurreren zonder de subsidies.

Verstrek subsidie energie langer om concurrentie te bevorderen

De Solar Trades Association zei dat ze het liefst zien dat de subsidie energie nog eens vijf jaar langer worden verstrekt, dan kunnen de bedrijven de concurrentie met fossiele brandstoffen aangaan. Onder dat gegeven kan Engeland zich over 10 jaar voor 4% voorzien in zonne-energie.

Momenteel zijn er 650.000 zonne-installaties geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: BBC

Verenigd Koninkrijk heeft langer subsidie’s nodig voor duurzame energie
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!