Verenigde Staten opent eerste power to gas opslagsysteem

SoCalGas heeft twee power to gas projecten gelanceerd in de Verenigde Staten. De power to gas fabrieken worden geopend in de staten Californië en Colorado. De power to gas fabrieken zijn koolstofvrij.

Power to gas als opslag

De techniek van de fabrieken converteren elektriciteit in gasvormige energie en kan Noord-Amerika voorzien van een grootschalige kosten effectieve oplossing om overtollig power to gas op te slaan. De elektrolyse methodes waarbij zonne-energie of windenergie word gebruikt zet dit om in koolstof vrij waterstofgas. Het water word afgebroken en word vervolgens omgezet in synthetisch duurzaam methaan.
Power-to-gas-proces

De opslag kan ook gebruikt worden als multifunctionele bron voor bijvoorbeeld voertuigen, microturbines, brandstofcellen of andere apparatuur. Soortgelijke systemen worden in Duitsland al gebruikt en onderzocht wereldwijd om als opslag te dienen voor overtollige windenergie en zonne-energie. Het bestaande pijpleidingssysteem in Noord-Amerika kan gebruikt worden hiervoor. Het kan dan dienen als een kosteneffectieve opslag, en kan duurzame energie op aanvraag leveren.

Capaciteit opslag nog niet op grote schaal

De mogelijkheden voor opslag zijn momenteel nog beperkt op kleine schaal en de batterijen blijven vooralsnog duur. De resultaten van dit project worden aan het einde van het jaar verwacht.

Verenigde Staten opent eerste power to gas opslagsysteem
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!