Verhoogde precariobelasting 2017 stuwt energierekening nog meer omhoog

tennetkabelsVorige week schreven we dat de gastransporttarieven op een later tijdstip zullen worden vastgesteld door de ACM. De Autoriteit is nog in gesprek met de netbeheerders over een aantal verhogingen die wel of niet worden doorgevoerd. Het AD schrijft vandaag dat huishoudens niet €36 per jaar meer gaan betalen maar waarschijnlijk zelfs €50 per jaar meer voor de energierekening.

Duurdere netwerktarieven in 2017

De grote netbeheerders zijn van plan om de tarieven duurder te maken omdat zij te maken hebben met de precariobelasting. Gemeenten mogen precariobelasting vragen voor de kabels van elektriciteit of gas die onder de gemeentegrond liggen. Voor een gemeente kan dit aardig wat geld in de gemeentekas opleveren omdat zij zelf mogen invullen hoe hoog deze belasting is.

Precariobelasting mag naar eigen inzicht verhoogd worden door Gemeenten

De ACM zal een uiteindelijke beslissing hierover nog moeten nemen. Eerder dit jaar gaf Alliander al aan te pleitten voor een snelle afschaffing van deze precariobelasting. De reden hiervoor is omdat het percentage aan gemeenten die de belasting ineens toepassen gestegen was. Enige voordeel is wel dat gemeenten die de precariobelasting nog niet toepasten dit ook niet meer mogen doen dankzij een nieuwe wet.

Gemeenten die geen precario heffen mogen dit na 10 februari 2016 ook niet alsnog doen

De gemeenten die dit wel al eerder deden mogen dus de precariobelasting naar eigen inzicht verhogen voor de duur van tien jaar. Huishoudens en bedrijven zijn degenen die de precario moeten ophoesten, ook is het vaak onduidelijk hoe hoog deze heffingen zijn.

Grootverbruikers zien energierekening enorm stijgen door precario heffing

Vooral de industrie en de landbouw uitten enorme kritiek op de verhoogde precariobelasting want deze bedrijven zien hun energiekosten met 10% omhoog gaan. Het gaat hierbij dan ook om miljoenen euro’s. Netbeheerder Liander ligt vooral onder vuur omdat zij volgens de VEMW belangenclub de duurste tarieven hanteren. Netbeheerders stellen niet anders te kunnen want er zal iemand de rekening moeten betalen en dat zijn in dit geval de huishoudens en bedrijven.

Verhoogde precariobelasting 2017 stuwt energierekening nog meer omhoog
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!