Verkooptak Delta energie verkocht aan Zweeds bedrijf

sloecentrale-deltaDe verkooptak van Delta dat energiediensten en telecomdiensten levert is verkocht aan een Zweedse investeerder. Er is 488 miljoen euro betaalt voor deze onderdelen en de medewerkers gaan over naar het nieuwe bedrijf wat betekent dat zij hun baan blijven behouden.

Verplichte splitsing komt steeds dichterbij

De directeur van Delta energie is blij met deze ontwikkeling omdat de overname niet door een concurrerende partij in energie of telecom is gedaan. Delta moet per 1 juli 2017 verplicht opgesplitst zijn en mag niet meer het netwerkbeheer en de energielevering onder één dak houden. Eerder verkocht Delta haar duurzame energie tak aan concurrent Eneco.

EQT infrastructure Zweden nieuwe eigenaar verkooptak

Delta energie en Zeelandnet zullen onder investeerder EQT Infrastructure vallen. Voor bestaande energieklanten en klanten van Zeelandnet zal er niets veranderen door de overname. Ondanks deze verkoop blijft Delta Energie nog in zijn maag zitten met de kerncentrale in Borssele. De overheid is nu wel bereid een financiële compensatie te doen als Delta zelf ook bereid is te investeren.

Nog steeds op zoek naar oplossing voor Borssele

Of de andere werknemers die bij Delta werken ook hun baan kunnen behouden is nog onzeker. De provincie Zeeland die ook een aandeel in Delta hebben zijn nog met de overheid in gesprek over een oplossing voor de kerncentrale. Delta heeft ook de productietak in de verkoop gezet het gaat hierbij om de Sloecentrale te Vlissingen waar overigens nog geen koper voor is gevonden.

Verkooptak Delta energie verkocht aan Zweeds bedrijf
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!