Vitens produceert gas uit water

logo water

Waterbedrijf Vitens heeft een primeur om als eerste waterbedrijf ter wereld gas te kunnen produceren uit grondwater. Het methaangas word gebruikt als energiebron en Vitens verkrijgt hiermee voor de komende jaren genoeg gratis elektriciteit met een waarde van enkele miljoenen euro’s.

Andre Kuipers opent op 14 februari nieuwe installatie in Friesland

Andre Kuipers zal de eerste installatie openen voor het waterbedrijf Spannenburg in Tjerkgaast. Het geproduceerde methaangas zal 1250 huishoudens per jaar in hun aardgas behoefte voorzien. Vitens zal het gas eerst niet voor commercieel gewin gebruiken, maar zet het in om elektriciteit te produceren met generatoren. Voorts word er bekeken of dezelfde techniek ook ingezet kan worden bij andere productiebedrijven.

Lieve Declerq Vitens: Het onderzoek naar het op deze grote schaal onttrekken van methaangas en voor eigen gewin inzetten is met de bouw van de installatie ook daadwerkelijk vertaald naar de praktijk. Dit is een belangrijke stap voor de watersector en wij zijn dan ook trots dat dit ons als eerste waterbedrijf is gelukt.

 

Vitens produceert gas uit water
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!