Vitens produceert gas uit water

logo water

Waterbedrijf Vitens heeft een primeur om als eerste waterbedrijf ter wereld gas te kunnen produceren uit grondwater. Het methaangas word gebruikt als energiebron en Vitens verkrijgt hiermee voor de komende jaren genoeg gratis elektriciteit met een waarde van enkele miljoenen euro’s.

Andre Kuipers opent op 14 februari nieuwe installatie in Friesland

Andre Kuipers zal de eerste installatie openen voor het waterbedrijf Spannenburg in Tjerkgaast. Het geproduceerde methaangas zal 1250 huishoudens per jaar in hun aardgas behoefte voorzien. Vitens zal het gas eerst niet voor commercieel gewin gebruiken, maar zet het in om elektriciteit te produceren met generatoren. Voorts word er bekeken of dezelfde techniek ook ingezet kan worden bij andere productiebedrijven.

Lieve Declerq Vitens: Het onderzoek naar het op deze grote schaal onttrekken van methaangas en voor eigen gewin inzetten is met de bouw van de installatie ook daadwerkelijk vertaald naar de praktijk. Dit is een belangrijke stap voor de watersector en wij zijn dan ook trots dat dit ons als eerste waterbedrijf is gelukt.

 

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen