Vlaanderen stopt met energiesubsidie op zonnepanelen

belgische vlag

zonnecelpanelen

De Belgische overheid stopt met het afgeven van energiesubsidie’s voor zonnepanelen. Voorheen gaf de overheid een extra financiĆ«le impuls aan huishoudens die zonnepanelen wilden aanschaffen. Dit werd gedaan om men zo meer te stimuleren om duurzame energie op te wekken.

Maar de prijzen van zonnepanelen zijn tegenwoordig zo goedkoop dat de regering heeft besloten om de subsidie energie af te schaffen. Ook de subsidie voor de aankoop van een zonneboiler is afgeschaft. Er word wel een overgangsperiode ingesteld dus aanvragen ingediend voor 1 juli 2015 worden nog in behandeling genomen.

Voor de bestaande zonnepaneel eigenaars verandert er niks zij blijven de subsidie’s gewoon ontvangen volgens de oude regelgeving. Ook de zakelijke sector die een energiesubsidie ontvangen blijven deze gewoon behouden.

De aandelen in zonne-energie blijven ondanks het stoppen met het afgeven van de subsidie’s nog steeds populair. Tegen het bereiken van 2020 zal zonne-energie in de meeste landen goedkoper blijken dan andere vormen van duurzame energie.

 

Vlaanderen stopt met energiesubsidie op zonnepanelen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen