Volgend jaar nieuwe subsidie aanvraag energie voor consumenten en bedrijven

zonneboiler

Minister Henk Kamp heeft voor 2016 70 miljoen euro beschikbaar gesteld voor consumenten en bedrijven die thuis of in het bedrijf duurzame energie willen gaan produceren. De subsidie energie kan voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels aangevraagd worden.

Onze energievoorziening verandert

Het kabinet wil hiermee de consumenten en bedrijven ondersteunen die hun huis willen verduurzamen. Ook is het zo dat in de toekomst we minder gas zullen gaan gebruiken en in plaats van aardgasverwarming komt er duurzame verwarming. Huishoudens besparen hierdoor op hun energiekosten en de nationale CO2 uitstoot word hiermee gereduceerd.

Zonneboiler voor duurzame verwarming in plaats van gas stoken

Een zonneboiler is daarom een mooi voorbeeld van duurzaam verwarmen, een zonneboiler gebruikt zonlicht om warmte op te wekken. Met een zonneboiler kan een huishouden toch al gauw €130 per jaar besparen. Alleen de aanschaf van een zonneboiler ligt tussen de €2000 en €5000. De overheid verschaft hiervoor €650 aan subsidie energie, maar dit is wel afhankelijk van het type zonneboiler dat men aanschaft.

Warmtepomp? ook subsidie

Ook voor warmtepompen kan er een subsidie energie worden aangevraagd, die staat in verbinding met de cv ketel en gebruiken de ventilatielucht in huis om de woning te verwarmen. Meestal zijn deze warmtepompen aangesloten op een hoge rendementsketel.

En dan kan men de subsidie ook nog aanvragen voor een pelletkachel waar gebruik word gemaakt van samenperst houtafval, deze kachel is dan ook veel energiezuiniger dan een gewone potkachel waar hout in word verbrand. De subsidie voor een pelletkachel bedraagt €500 en hoe hoger de kilowatts van de kachel hoe meer subsidie energie men toegewezen krijgt. De besparing bij gebruik van een pelletkachel kan oplopen tot €500 per jaar.

Energie vergelijken

Ook wanneer men niet overgaat tot het aanschaffen van een zonneboiler, warmtepomp of pelletkachel kan men nog altijd iets aan zijn energie besparing doen. Door te starten met energie vergelijken kunt u ook berekenen hoeveel euro per jaar u kunt besparen. Het vergelijken van energie zorgt al automatisch dat u bespaard op uw verbruik. EnergieVergelijking.nl zoekt met u mee naar de goedkoopste energieleverancier.

Bron:Rijksoverheid.nl

Volgend jaar nieuwe subsidie aanvraag energie voor consumenten en bedrijven
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!