Voorlopig energielabel ontvangen?

isoleren

In de eerste twee maanden van 2015 ontvangen ruim 5 miljoen huisbezitters van een koophuis een voorlopig energielabel thuis. Met dit energielabel kan men aantonen hoe zuinig zijn huis is qua energieverbruik.

Energielabel in 2015 verplicht

Wanneer men overgaat tot verkoop of verhuur is dit energielabel verplicht. Wanneer blijkt dat men het energielabel niet in orde heeft kan een boete opgelegd krijgen van €405!. De gegevens van het energielabel zijn gebaseerd op gegevens van het kadaster. Het kadaster verzamelt deze gegevens evenals de oppervlakte en bouwjaar van de woning.

Begin met het energiezuinig maken van uw woning

Het energielabel is nu dus verplicht en hier word op toegezien door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Als blijkt dat de huiseigenaar het energielabel nog niet heeft aangevraagd dan volgt er een herinnering. U kunt uw woning energiezuinig maken door middel van:

  • energiezuinige cv-ketel
  • dubbel glas
  • isolatie
  • ventilatie
  • zonnepanelen

Vraag uw energielabel aan

De aanvraag en het indienen van het energielabel kunt u hier doen. U kunt inloggen met uw DigiD en zo de gegevens van uw woning bekijken en aanpassen. U kunt nota’s en foto’s toevoegen aan uw online woningdossier. Dit zal vervolgens door deskundigen worden gecontroleerd (deze kunt u zelf kiezen) wanneer u de gegevens verstuurd heeft dan ontvangt u het definitieve energielabel. Dit zal u enkele tientjes kosten.

De energielabels zijn er van klasse A tot en met G, A staat voor groen en zeer zuinig en G staat voor rood zeer onzuinig.

In het energieakkoord is opgenomen dat huiseigenaren vanaf 2015 het energielabel in orde moeten hebben, dit was in het verleden ook een vereiste maar er werd te weinig op gecontroleerd dus zagen de eigenaren zich niet verplicht om dit energielabel ook daadwerkelijk aan te vragen.

Energie zuiniger leven begint vandaag

Besparen kan op vele manieren u kunt meteen beginnen door het besparen op uw maandelijkse energiekosten. Energie vergelijken is tenslotte ook energiezuinig bezig zijn!

 

Voorlopig energielabel ontvangen?
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.